Winterfruit Goed voor de vorm

Vul vitamine C aan met citrusvruchten!

Sinaasappels, grapefruits, pomelo, mandarijnen en clementines, citroenen, kumquats ...: dit zijn de stervruchten van de winter, ontneem jezelf niet! Als we ze het hele jaar door op onze kramen vinden, is het in de winter dat deze vruchten rijpen en het lekkerst zijn!

Consumeren in sap, fruitsalades of gewoon gewoon, citrusvruchten geven je een niet te verwaarlozen hoeveelheid vitamine C. Een sinaasappel levert bijvoorbeeld gemiddeld 50 mg vitamine C, of bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene. Twee sinaasappels geperst in de ochtend en je wordt de hele dag opgeladen met vitamine C! Geef de voorkeur aan het zelfgemaakte sinaasappelsap boven de commercieel gekochte sappen, die vaak zoeter zijn. Vooral omdat vitamine C kwetsbaar is en zowel water als lucht of warmte het kan vernietigen. Proef dus snel je citrus zodra je hem opent!

Citrusvruchten hebben ook het voordeel dat ze weinig calorieën bevatten, waardoor ze een geweldige manier zijn om de maaltijd af te maken.

Ten slotte kunnen citrusvruchten de hele dag gemakkelijk worden gegeten: dessert zoals aangegeven, maar ook ontbijt of snacks. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren!


Eet gedroogd fruit, bronnen van vezels en magnesium

Vitamine C-inname is essentieel in de winter, maar negeer andere vitamines en mineralen niet.

Als je magnesium mist, zul je je moe en geïrriteerd voelen: consumeer dagelijks noten, amandelen of gedroogde bananen om er zeker van te zijn dat je lichaam ten minste een deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid krijgt (een handvol amandelen dekt de kwart).

Gedroogd fruit (noten, pistachenoten, hazelnoten, amandelen ...) bevatten ook ijzer, vitamine B en E ... kortom, een echte welzijnscocktail voor je lichaam. Ze zijn echte bondgenoten in de strijd tegen winteragressies (verkoudheid, enz.).

Bovendien bevordert hun hoge vezelgehalte de darmtransit, waarom zou u uzelf dit onthouden?

Paragraph 3

Wanneer eet je in de winter gedroogd fruit?
Gedroogd fruit kan gemakkelijk op verschillende tijdstippen van de dag worden gegeten: van ontbijt (bijvoorbeeld met hazelnoten, veenbessen of rozijnen in een blanco), tijdens snacks (voor gezonde en gemakkelijk te eten snacks) transport) of tijdens aperitieven waar het gemakkelijk is om amandelen, cashewnoten, pinda's en andere pistachenoten te eren!


Welk ander fruit om in de winter te eten?
Denk ook aan bevroren fruit, waarmee u de geneugten, compotes of fruit op siroop kunt variëren ... En als u daar behoefte aan heeft, vult u uw consumptie van vers en gedroogd fruit aan met een geschikt voedingssupplement, om een boost te geven aan je lichaam.


Hoe zit het met wintergroenten?
Sla in de winter ook de groenten niet over! Avocado's, wortels, selderij, kool (in al zijn vormen), pompoen, pastinaak, radijs, prei, etc. moeten worden opgenomen in uw dagelijkse gerechten, zoals in soepen!