Over Herbalife

Mark Hughes startte Herbalife in februari 1980, hij verkoopt het gewichtbeheersingsprogramma vanuit de kofferbak van zijn auto!
In 1982 opent Herbalife een vestiging in Canada, tientallen andere landen zullen snel volgen. In de tussentijd bedraagt de omzet meer dan 2 miljoen Amerikaanse dollar.
In 1986 komt Herbalife op de beurs NASDAQ. Jim Rohn start gemotiveerd en geïnspireerd en twee nieuwe Formule 1 Proteinedrank smaken worden geïntroduceerd: Chocolade en Aardbei.
1988. Herbalife breidt internationaal snel uit, er vinden wereldwijd vier Extravaganza's plaats, alsmede evenementen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada.

Al bijna 40 jaar weerspiegelt de geschiedenis van Herbalife een buitengewoon groot persoonlijk succes. Van het oorspronkelijke doel van onze oprichter Mark Hughes tot de levensveranderende resultaten van onze Distributeurs.


De hoge-kwaliteit producten en programma's van Herbalife bieden:

• succesvolle gewichtsbeheersing 
• betere voeding 
• vooruitstrevende persoonlijke verzorging 
• de mogelijkheid van financieel gewin

Voeding, het hart van Herbalife 


Herbalife is sinds 1994 aanwezig in België.
Het Europese logistieke platform van Herbalife is gevestigd in Venray, Nederland. Het beslaat 12.500 m2, waar 150 werknemers 2.300 referenties beheren en 37.000 pakketten per maand verzenden. Herbalife heeft ook de titel "Logistieke keten van het jaar" verdiend, de meest vooraanstaande erkenning van de logistieke sector en onderscheidde voor het eerst een bedrijf voor directe verkoop! Inderdaad, Herbalife had gewonnen tegen multinationals zoals Ford, Proctor & Gamble of Pepsico.
Herbalife is sinds 1995 lid van de Federation of Direct Selling (FVD - professionele vakbondspartner van de Franse overheid) en engageert zich, door zijn lidmaatschap, om zich te houden aan de gedragscode voor directe verkoopbedrijven en de ethische code van de Directe verkoop. Herbalife, lid van het nationale syndicaat van fabrikanten van voedingsproducten en voedingssupplementen (SYNADIET), organiseert een toezichthoudende blik op de evolutie van de producten die het op de markt brengt.
* Voorbeeld: de klinische studie uitgevoerd door Marion Flechtner-Mors, M.B.O. Bohm, et al. (2010). "Geoptimaliseerde gewichtscontrole met eiwitverrijkte maaltijdvervangers bij patiënten met het metabool syndroom." Diabetes / metabolisme onderzoek en beoordelingen 26 (5): 393-405.
** De Nobel Foundation heeft geen band met Herbalife en kan de Herbalife-producten niet onderschrijven.

Herbalife en de wetenschap

Herbalife et la science / Herbalife en de wetenschap

De innovatieve producten van Herbalife zijn ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers en voedingsdeskundigen met uw persoonlijke welzijnsdoelstellingen in gedachten. De formules zijn zo ontworpen dat welzijn uw hele leven lang binnen 

bereik ligt, het vooruitzicht van de zakelijke mogelijkheid maakt ook uw financiële succes een goede beloning!


Herbalife-producten zijn gemaakt van ingrediënten die voldoen aan de hoogste normen van identiteit en zuiverheid.
Herbalife-producten zijn ontwikkeld door wetenschappers, artsen en voedingsdeskundigen om u te helpen uw wellnessdoelen te bereiken. Herbalife zet zich in voor het stellen van normen waarop alle voedingsbedrijven worden gemeten. We bevorderen de wetenschap van voeding door middel van wetenschappelijk onderzoek dat wereldwijd wordt uitgevoerd. Sinds 2003 hebben we onze uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling drastisch verhoogd om de productontwikkeling te bevorderen.
We hebben geïnvesteerd in de middelen die nodig zijn om voedingsonderzoek op het hoogste niveau te ontwikkelen, op basis van de expertise van wetenschappers en voedingsdeskundigen in samenwerkinig met toonaangevende universiteiten. Deze voedingsdeskundigen maken gebruik van de meest schaalbare ontwikkelings- en onderzoekstechnologieën die we vandaag hebben.
Het Herbalife Scientific Leadership Team bestaat uit vooraanstaande personen zoals David Heber (voorzitter van de Internationale Herbalife Nutrition Committee), Steve Hening (Scientific Director) en Louis Ignarro (Nobelprijswinnaar ** in Medicine and Committee Member). International voor Herbalife Nutrition). Ze zorgt ervoor dat al uw Herbalife-producten altijd gebaseerd zijn op de nieuwste voedingsvondsten.
Gedurende het productieproces worden testfasen uitgevoerd. Ze zorgen ervoor dat de verschillende stadia van de productie van Herbalife-producten tot in detail gecontroleerd worden. Zo worden de strengste voorschriften, van de beoordeling van de zuiverheid en eigenschappen van de basisingrediënten tot de eindinspectie van afgewerkte producten, gerespecteerd.
Het produceren van producten van hoge kwaliteit gaat door een voorbeeldig productieproces. Daarom hecht Herbalife veel belang aan het naleven van Good Manufacturing Practices (GMP). Deze Good Manufacturing Practices hebben betrekking op het ontwerp, de monitoring, de controle van de productieprocessen en de installaties.
Het volgen van uw producten stopt niet alleen aan het einde van het productieproces. Herbalife hecht veel waarde aan de omgeving waarin eindproducten worden opgeslagen. Er worden ook monsters bewaard om de kwaliteit van elk product gedurende de gehele houdbaarheid te waarborgen.
Herbalife-producten profiteren ook van het label Feed to Seed **. Dit is een garantie voor tracking en traceerbaarheid van hoge kwaliteit, die maar weinig bedrijven in de agribusiness kunnen behalen.